Vermiste Joey Hoffmann dood gevonden: dit weten we

14 augustus 2017Leestijd: 2 minuten
Met speurhonden werd gezocht in de Turkse heuvels - bron:ANP

De in Turkije vermiste Nederlander Joey Hoffmann is dood gevonden. De man uit Haaksbergen zou zijn aangetroffen in een opgedroogde rivierbedding in het dorp Narlikuyu, in de buurt van de kustplaats Silifke.

Dat meldt het Turkse persbureau Dogan maandag.

Joey Hoffmann – bron:Facebook

Hoe hij om het leven is gekomen, is nog onbekend.  Op 17 juli werd Hoffmann als vermist opgegeven.

Onderzoek door de Turkse politie

De politie in Overijssel bevestigt de vondst van een levenloos lichaam op de plek waar Hoffmann (21) voor het laatst werd gezien. Dat was in Silifke. Op Twitter laat de politie weten dat verder onderzoek naar de zaak wordt gedaan door de Turkse politie. Een hond heeft zijn lichaam ontdekt., bevestigt het Nederlandse onderzoeksteam ter plaatse.

De Turkse politie zou aan de Nederlandse politie hebben gevraagd om de familie van Joey in te lichten. Dat is intussen gebeurd, schrijft RTL Nieuws. Hoffmann is al ruim een maand spoorloos. De politie hield vanwege de lange vermissing rekening met een misdrijf. Hoffmann is het laatst gezien in gezelschap van het echtpaar Björn en Derya Breukers-Ün, eveneens uit Haaksbergen.

Hoffmann zou hen helpen een huis te bouwen in Narlikuyu. Nadat zij op 8 juli uit elkaar gingen, is niets meer van hem vernomen. Na de vermissing van Hoffmann belandde Björn Breukers in het ziekenhuis van Silifke met ernstige verwondingen. Het is niet duidelijk hoe hij die heeft opgelopen. Wat de precieze rol is van het stel bij de verdwijning van hun plaatsgenoot, moet nog duidelijk worden. Björn en Derya mogen Turkije hangende het onderzoek niet verlaten en moeten zich geregeld melden. De twee waren zelf ook een tijdje vermist.