Drie Nederlanders vermist in Turkije, politie maakt zich zorgen

29 juli 2017Leestijd: 2 minuten

Drie Nederlanders uit Haaksbergen zijn vermist in Turkije. Joey Hoffman, Björn Breukers en Sabahat Derya Un waren samen in de Zuid-Turkse badplaats Silifke, maar ze hebben al meer dan een week geen contact meer gehad met het thuisfront.

Hun familie en de politie maken zich grote zorgen. De politie in Hengelo roept mensen die meer weten via Facebook op zich te melden voor het onderzoek ‘papegaaivis’.

Helpen met de bouw van huis

Hoffman is samen met het stel Breukers (34) en Derya-Un (26) naar Silifke gereisd om te helpen met de bouw van hun huis. Tussen 8 en 10 juli zou Hoffman naar Nederland zijn teruggekeerd. Maar hij arriveerde nooit.

Daarna werd gemeld dat Hoffman is vermist. Agenten hebben gesproken met mensen uit Hoffmans directe omgeving, maar dat heeft tot nu toe nergens toe geleid.

Op 21 juli heeft de politie voor het laatst telefonisch contact gehad met Björn Breukers en zijn vrouw Sabahat Derya-Un. Hun familie heeft hen afgelopen donderdag als vermist opgegeven.

Turkse politie ook ingeschakeld

De politie heeft het onderzoek uitgebreid en onderhoudt nauw contact met de politie in Turkije. De familie van Hoffman is bovendien naar Turkije afgereisd en gaat daar ook melding doen van de vermissing. Volgens de politie moet dit leiden tot een uitbreiding van de zoektocht.

Breukers en zijn vrouw verbleven al een tijd in Turkije. Volgens een bekende van de man waren ze daar bij de familie van Derya-Un. Ze zou daar al enige tijd vaak zitten vanwege gezondheidsproblemen. Hoffman zou begin juli bij het stel hebben gelogeerd.

De politie komt naar verwachting later op zaterdag met meer informatie omtrent de vermissingszaak.