Politiek Premium Corner

Ellemeet (GL): ‘Mijn voorvader was Wilhelmina’s adjudant’

18 juli 2017Leestijd: 2 minuten

De Regentenkamer van het oude ministerie van Koloniën, deel van het Tweede Kamergebouw, hangt vol portretten van gouverneurs-generaal van Nederlands-Indië. Tegenwoordig wordt er vergaderd over uitkeringen en zorg.

Zo kwam het dat parlementariër Corinne Ellemeet een familielid ontwaarde: Bonifacius Cornelis de Jonge (1875-1958), gouverneur-generaal (1931-1936) van Nederlands-Indië. ‘Ik heb stiekem een foto gemaakt voor de familie-app. Kijk jongens, hier vergader ik,’ zegt ze.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.