Recreatie Premium Corner

Bezoek deze vijf strand-oases in de drukke stad

27 juni 2017Leestijd: 3 minuten

Ook in steden die niet aan zee liggen, zoeken bewoners op zonnige dagen ontspanning aan de waterkant. Het stadsstrand – op in­dustrieterreinen of direct aan de rivier – wint aan populariteit. Zwem­men is niet overal toegestaan en soms ronduit gevaarlijk. Rondgang door ­Nederland: van Groningen tot Breda. ‘Het is hier net klein-Zandvoort.’

Zwemmen met uitzicht op de Martini­toren: het Groningse stadsstrand doet op een doordeweekse zomerdag qua drukte nauwelijks onder voor zonnig Scheveningen. Het aangelegde strand – wegens populariteit twee keer zo groot als vorig jaar – en de graskant zijn bezaaid met handdoeken. Groningers en studenten zitten naast elkaar aan het Oosterhamrik­kanaal te genieten van een noordelijke namiddagzon.‘Heerlijk om na een dag zweten in de universiteitsbibliotheek even een duik te nemen,’ zegt wiskundestudent Pelle Jonasse (24).

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.