14-jarige jongen verdacht van misbruik en moord Romy Nieuwburg

07 juni 2017Leestijd: 2 minuten
Romy Nieuwburg werd vrijdag aangetroffen in een sloot in Achterveld - Foto: ANP

De 14-jarige jongen die is aangehouden in verband met de dood van Romy Nieuwburg uit Hoevelaken, wordt er nu ook van verdacht dat hij haar seksueel heeft misbruikt. Ook wordt hij ervan verdacht haar te hebben gedood.

De jongen uit Lunteren wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

Via vrienden

De jongen kende Romy via vrienden. Een vriend van hem had twee jaar geleden enige tijd verkering met het meisje. Ze maakten samen video’s en deelden die op YouTube.

Daarnaast is de verdachte bevriend met een jongen die op de J.H. Donnerschool zit. Dat is dezelfde school als waar Romy vrijdagmiddag om 3 uur voor het laatst werd gezien. Maar de jongen zelf zou niet met Romy op school hebben gezeten, aldus verklaringen van de directeur van de Donnerschool. Romy werd vrijdagnacht dood aangetroffen in een sloot in Achterveld.

Tips in zaak-Savannah

De politie meldde eerder deze week al dat de zaak-Romy vrijwel zeker niets te maken heeft met de dood van de eveneens 14-jarige Savannah Dekker uit Bunschoten, die op slechts 20 kilometer afstand van Romy dood werd gevonden, bij het industrieterrein de Kronkels in Bunschoten.

Meer nieuws, elke dag in je inbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief >>

In de zaak rondom Savannah is een 16-jarige jongen uit Den Bosch aangehouden. De politie vraagt wel nog altijd om tips in haar zaak. Tot nu toe heeft de politie ongeveer 40 tips mogen ontvangen.

Ook die jongen wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die dan zal beslissen of zijn voorarrest wordt verlengd. Blijft hij vooralsnog vast, dan zal de rechtbank Midden Nederland waarschijnlijk op 22 juni een besluit nemen over een verdere verlenging.