#Interview Premium Corner

Khadija Arib: ‘Eens afstand nemen, is best goed’

26 april 2017Leestijd: 9 minuten

Immigrantenkind met emancipatieverhaal: Khadija Arib (56) klom naar de top. Gesprek over het parlement, de maatschappelijke spanningen en haar rol in de formatie.

Haar tafel ligt bezaaid met papieren. ‘Net als thuis,’ zegt ze. Khadija Arib is het type dat nog even de stofzuiger pakt voor de werkster komt.

Thuis is de Baarsjes in Amsterdam, maar na negentien jaar is de Tweede Kamer – ‘een familiebedrijf’ – dat ook een beetje. Sinds januari vorig jaar is ze er voorzitter en afgelopen maand werd ze herkozen. Zeer uitzonderlijk, want met negen zetels had de PvdA niet bepaald recht op de voorzittersstoel. Arib kreeg het toch voor elkaar. Ze bleek over de gunfactor te beschikken.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.