Bizarre beelden van mislukte moordpoging op Martin Kok

11 april 2017Leestijd: 1 minuut

Enkele uren voordat hij werd geliquideerd bij een seksclub in Laren, ontsnapte ex-crimineel Martin Kok nipt aan de dood. Beelden van die mislukte moordpoging werden dinsdagavond uitgezonden door Opsporing Verzocht.

In de namiddag van 8 december, vlak na een lunchafspraak van Kok met een zakenpartner, richtte een onbekend figuur een pistool op zijn hoofd. Het is onduidelijk of het pistool weigerde of dat de dader zich op het laatste moment bedacht. Kok had in elk geval niets door en ontsnapte nipt aan de dood.

Crimineel en misdaadblogger

Later die avond werd hij alsnog doodgeschoten. Met de zakenpartner reisde hij naar seksclub Boccaccio in Laren, waar Kok vaste klant was. Hij werd in de parkeergarage doodgeschoten. De politie denkt dat de moordenaar van Kok dezelfde persoon was die ’s middags het pistool op de misdaadblogger richtte.

Recensie van een hard en eerlijk boek over ‘Kokkie’: het leven van ex-crimineel Martin Kok

Kok zat in totaal 23 jaar gevangen vanwege twee levensdelicten. In zijn geboorteplaats Volendam sloeg hij samen met crimineel Dino Soerel met een barkruk een cafébezoeker dood. Later schoot Kok de nieuwe vriend van zijn ex-partner dood.

De laatste jaren onderhield hij zichzelf en zijn zoontje met zijn populaire nieuwssite Vlinderscrime.nl, waar hij  misdaadnieuws en -geruchten op plaatste. Onder meer door zijn onzorgvuldige manier van bloggen maakte Kok meer vijanden. Op nationale televisie daagde hij ook crimineel Willem Holleeder uit.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."