nederland

Wilders onder vuur vanwege nepfoto van Pechtold tussen extremisten

06 februari 2017

PVV-leider Geert Wilders heeft een bewerkte foto op Twitter gezet met Alexander Pechtold tussen demonstranten die pleiten voor ‘sharia in Nederland’ . Het gezicht van de D66-leider is gefotoshopt op het lijf van een radicale demonstrant.

‘D66 wil Amsterdam afsplitsen als de verkiezingsuitslag tegenvalt. Pechtold demonstreert met Hamas-terroristen,’ schrijft Wilders op Twitter. ‘Is dit de volgende stap?’

Onder de tekst prijkt de bewerkte foto. Het lijkt of Pechtold tussen betogers staat die borden omhooghouden met leuzen als ‘Sharia voor Nederland’, ‘Islam zal de wereld domineren’ en ‘Islam zal Europa overwinnen’.

Foto uit 2009 in Groot-Brittannië

Het is niet de eerste keer dat Wilders door een bewerkte foto in opspraak komt: deze foto van Angela Merkel plaatste hij na de aanslag in Berlijn >>

De echte foto stamt uit 2009, toen Wilders Groot-Brittannië bezocht voor de vertoning van zijn film Fitna. In eerste instantie werd de politicus de toegang tot het land ontzegd, maar uiteindelijk mocht hij wel naar Londen om Fitna te promoten.

Met de tekst in de tweet verwijst Wilders naar D66-wethouder Simone Kukenheim, die recent pleitte voor de oprichting van de ‘republiek Amsterdam’ als Wilders premier wordt na de verkiezingen van 15 maart. De zin ‘Pechtold demonstreert met Hamas-terroristen’ verwijst naar Pechtolds aanwezigheid bij de anti-Trump-demonstratie afgelopen woensdag op het Malieveld in Den Haag, waar ook de aan Hamas gelieerde activist Amin Abou Rashed aanwezig was.

Critici willen dat Pechtold de acties en uitspraken van Abou Rashed veroordeelt. De D66-leider wil daar niets van weten. ‘Creatief knip- en plakwerk van Geert Wilders,’ schrijft de lijsttrekker op Twitter. ‘Helaas waren de neonazi’s bij zijn manifestatie niet gefotoshopt.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.