nederland

Trajectcontroles zorgen voor recordaantal bekeuringen

26 november 2016Leestijd: 1 minuut

Dit jaar wordt een recordaantal bekeuringen opgehaald met trajectcontroles op de snelwegen. Er gaan zo’n 2,3 bekeuringen de deur uit, wat de schatkist ongeveer 120 miljoen euro oplevert.

Dat bedrag komt voort uit cijfers van het Ministerie van Veiligheid en Justitie over de begrotingsbehandeling die volgende week wordt gehouden, meldt De Telegraaf.

Verwacht record

Normaal gesproken maakt het ministerie alleen het aantal overtredingen bekend dat gezien wordt door de camera’s op de elf trajectcontroles in Nederland. Dat gebeurt ieder kwartaal. De eerste twee kwartaalperiodes van dit jaar leverden 1,53 miljoen bekeuringen op. Hiermee wordt er naar verwachting in 2016 een record gehaald.

In vergelijking met 2015 en 2014 waren er respectievelijk 1,23 miljoen en 1,18 miljoen weggebruikers die via trajectcontroles een boete kregen.

A2 is nummer-1

In 2016 is tot en met oktober precies 98.353.770 euro binnengehaald met de verschillende trajectcontroles. Daar komt waarschijnlijk nog iets minder dan 20 miljoen bij, het resultaat van nog twee maanden boetes. De snelweg waar het vaakst op wordt bekeurd is de A2, tussen Utrecht en Amsterdam.

In de eerste tien maanden van dit jaar werd op die snelweg in beide richtingen zo’n 42 miljoen euro aan bekeuringen opgehaald. Het traject is daarmee verantwoordelijk voor 43 procent van alle boetebedragen die alle trajecten samen ophaalden.

Op de tweede plaats staat de A4, bij Leidschendam en Hoofddorp, en op de derde plaats de A12, waar weggebruikers respectievelijk 20,4 miljoen en ruim 15 miljoen euro aan boetes moesten betalen.

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.