nederland

No Surrender-baas wil Kamer in: ‘Politiek gekonkel meer dan zat’

30 oktober 2016

Henk Kuipers, de baas van de controversiële motorclub No Surrender, wil meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Met zijn partij Rechtdoor zegt Kuipers een zetel te willen behalen in de Kamer.

Hij is het ‘politieke gekonkel meer dan zat’, zegt hij tegen De Telegraaf. Naar eigen zeggen wordt hij gesteund door meerdere ex-politici, ondernemers en zelfs een ex-officier van justitie.

Motorclub is een ‘hobby’

De motorclub No Surrender wordt niet zelden geassocieerd met criminele activiteiten. Zo was het ooit de club van onder meer Willen Holleeder. Zaterdag nog werd een lid van de club opgepakt in Roemenië. Sooi de C. wordt verdacht van moord.

Een verbod van motorclubs is in Nederland nooit gelukt. Deze optie moet opnieuw serieus worden overwogen, schreef Gerlof Leistra vorig jaar >

Volgens Kuipers mag het feit dat hij daar de scepter zwaait geen reden zijn om niet toe te treden tot de Tweede Kamer. ‘No Surrender is voor mij een hobby. Iedere politicus heeft een hobby,’ aldus Kuipers.

Er zou geen sprake zijn van een publiciteitsstunt. Kuipers zegt het benodigd aantal handtekeningen voor deelname aan de verkiezingen al ‘zo goed als binnen’ te hebben. De Tweede Kamerverkiezingen worden op 15 maart 2017 gehouden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.