Nieuwe carrièrestap? Van der Steur duikt op in promofilm

13 oktober 2016Leestijd: 2 minuten
Minister van der Steur in een dubbelrol

Een opvallend optreden van minister Ard van de Steur (VVD) van Veiligheid en Justitie: hij vertolkt de hoofdrol  in het openingsfilmpje van het Fraude Film Festival. Op internet wordt de film met hilariteit ontvangen.

De minister, die in het afgelopen politieke jaar een aantal maal flink onder vuur kwam te liggen, duikt onverwacht op in een twee minuten-durend filmpje van het Fraude Film Festival dat donderdag en vrijdag plaatsheeft in het EYE-museum in Amsterdam.

Van der Steur wordt ‘verrast’ door een dubbelganger die zijn identiteit probeert over te nemen. Deze fraudeur spreekt onder meer namens de minister in de Tweede Kamer en gaat op zijn naam met twintig man uit eten in een restaurant.

Iedereen kan het slachtoffer zijn

Uiteindelijk belandt van der Steur samen met zijn evenbeeld in zijn dienstauto. Het tweetal legt uit wat voor schade fraude kan berokkenen en dat mensen die het slachtoffer zijn van fraudeurs zeker aangifte moeten (blijven) doen. ‘Criminelen frauderen steeds vaker met de identiteit van mensen. Iedereen kan daar het slachtoffer van worden. Doe altijd aangifte bij de politie, want zo kunnen we samen fraudeurs stoppen.’

Van der Steur in actie:

Aandacht voor bestrijding van fraude

Op sociale media wordt de film met de minister, die heeft aangegeven niet op de kieslijst van de VVD te willen staan voor de aankomende verkiezingen, met hilariteit ontvangen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De film geldt overigens niet als het acteerdebuut van de minister van Veiligheid en Justitie. Vorig jaar kroop hij in de huid van rechercheur de Cock uit Baantjer, voor een zelfde soort filmpje. En ook zijn voorganger Ivo Opstelten nam eenmaal de hoofdrol op zich: in 2014 vertolkte hij de rol van 007.