nederland

Politie houdt verdachte vast na paniek op Schiphol

13 april 2016Leestijd: 2 minuten

Een deel van Schiphol werd dinsdagavond afgezet na de vondst van een verdacht pakketje. Ondanks dat er geen explosieven werden gevonden, zit de verdachte die werd opgepakt nog steeds vast.

Lees ook: marechausseeschiphol Bron: ANPDeel Schiphol ontruimd na verdacht pakket

Een woordvoerder geeft aan dat de marechaussee werd gebeld met een tip over een verdachte situatie in Schiphol Plaza, het winkelgebied van de luchthaven. Om 21.30 werd een verdachte aangehouden.

De marechaussee kan nog niks vrijgeven over de identiteit van de verdachte maar zegt wel dat hij langer vast blijft zitten. Het onderzoek loopt nog. Later vanmiddag geeft de marechaussee uitleg over wat de directe aanleiding was om de verdachte aan te houden.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Paniek

Experts van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) waren opgeroepen door de politie, maar troffen geen gevaarlijke stoffen aan. De veiligheidsdiensten stellen dat er geen sprake was van een bedreigende situatie omdat de marechaussee snel controle had over de zaak.

Wel brak er volgens ooggetuigen paniek uit op Schiphol toen het Plaza werd geëvacueerd. Twee andere mannen werden daarbij opgepakt, maar werden net zo snel weer vrijgelaten. Zij zouden slechts een jointje aan het roken zijn.

Veel vluchten werden vertraagd door de melding Bron: ANP

Speurhonden
Ook het station Leiden Centraal werd later die avond kort afgezet. De politie onderzocht daar de trein waarmee de verdachte naar Schiphol reisde. Veiligheidsdiensten zetten speurhonden in om naar explosieven te zoeken, die niet gevonden werden.

Pas diep in de nacht keerde de rust rond Schiphol weer terug. Om 01.40 werd het afgezette gebied vrijgegeven door de politie en konden de honderden gestrande passagiers hun reis voortzetten. Vanaf woensdagochtend vertrokken vluchten weer als gepland.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.