nederland

Deel Schiphol ontruimd na verdacht pakket

13 april 2016Leestijd: 1 minuut

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagavond een deel van Schiphol Plaza ontruimd en afgezet na een melding van een verdacht pakketje. Een man werd aangehouden, er werden   geen gevaarlijke stoffen aangetroffen in de bagage van de verdachte.

Het gebied werd tijdelijk afgezet met linten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse om de bagage van de verdachte te controleren. Meerdere zwaarbewapende politiemannen stonden in en rond het gebied.

Ook werd een auto met Belgisch kenteken onderzocht, maar er werd niets verdachts aangetroffen. De vier inzittenden, van wie eerder werd gemeld dat ze waren opgepakt, mochten hun weg daarna weer vervolgen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bivakmutsen

Volgens getuigen werd het busplatform ontruimd en mochten mensen urenlang niet naar buiten. De hulpdiensten kondigden Grip 2 af. Op foto’s is te zien dat tmarechaussees met bivakmutsen en machinegeweren de afzetting bewaken, meldt AT5.

Het verdachte pakketje wordt gecontroleerd door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). De explosievendienst maakt daarbij gebruik van robots.

Jointje

Ooggetuigen beschrijven hoe ze marechaussees zagen rennen en vervolgens een man tegen de grond zagen werken. Daarna zouden ze hem hebben meegenomen naar de garage. Later werden ook meldingen gemaakt van twee jongemannen die werden zijn opgepakt, maar dat bleek ongegrond. Ze bleken ‘slechts een jointje te roken’ net buiten de luchthaven.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.