Drie Nederlanders spoorloos na terreur in Brussel

23 maart 2016Leestijd: 1 minuut

Na de aanslagen in Brussel worden drie Nederlanders vermist. Dinsdagavond werd bekend dat een broer en zus uit Maastricht vermist zijn, woensdagmiddag kwam daar nog een derde bij.

De familie van Sascha en Alexander Pinczowski uitten dinsdag hun zorgen tegen de Limburgse omroep L1. De twee vertrokken dinsdagochtend naar het vliegveld in Zaventem om een vlucht te pakken naar New York, waar ze wonen. Net voor achten belden ze hun ouders om om te vertellen dat ze goed waren aangekomen op het vliegveld.

Lees ook Terreur Brussel uit ‘wraak voor Abdeslam’terroristenbrussel

Verbinding verbroken

De familie beleefde angstaanjagende momenten: tijdens het telefoontje was een ontploffing en glasgerinkel te horen. Vervolgens werd de verbinding verbroken. Sindsdien zijn Sascha en Alexander onbereikbaar voor hun familie.

De moeder van het gezin is op Facebook een zoekactie gestart naar de twee. Zij vraagt iedereen die ze mogelijk heeft gezien om contact met haar op te nemen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken twitterde woensdag over de vermissing van nog een derde Nederlander. Om wie het gaat wil het departement nog niet zeggen. Eerder op de dag bevestigde het Ministerie de vermissing van Sascha en Alexander Pinczowski al.