Premium Lock Klimaatbeleid mislukt in alle gestelde doelen

15 februari 2023Leestijd: 4 minuten
Windturbines in de polder. Foto: Sander Koning/HH/ANP

Van alle vormen van beleid is het klimaatbeleid misschien wel het allerslechtste. Er wordt nu ruim dertig jaar beleid gevoerd, maar het is geheel mislukt. De mondiale temperatuur en concentratie CO2 in de atmosfeer willen maar niet stabiliseren. Zouden we het niet eens over een andere boeg moeten gooien, vraagt Simon Rozendaal zich af.

Onlangs was Frans Timmermans in Kiev op bezoek bij premier Volodomyr Zelensky. Had de EU-Commissaris Leopold-tanks in de aanbieding? Nee, hij begon te brabbelen over duurzaamheid. ‘Oekraïne heeft alles in huis om een leider in moderne groene energie te worden.’

Arme, arme Zelensky, heb je de kruisraketten van Poetin overleefd, komt de duurzame drilboor uit Maastricht op bezoek.

ER is meer in het leven dan klimaatverandering

Jeugd

Meer over de klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR): Jong, bezorgd en bevlogen: waarom is de jeugd zo somber?

Het was een fraaie illustratie dat sommige mensen niet begrijpen dat er meer in het leven is dan klimaatverandering. De Verenigde Naties hebben aan tien miljoen mensen gevraagd wat zij belangrijk vinden. Op 1 onderwijs, op 2 gezondheid, op 3 banen, op 16 klimaat. Nu hoeven leiders niet altijd naar het volk te luisteren. Als een staatsman ervan overtuigd is dat een beleid goed is, dan moet hij voor de troepen uit lopen en zijn kiezers overtuigen met feiten en argumenten.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw