Simon Rozendaal Premium Corner

Hoe Ali de deur van de kolentijd kwam dichtdoen

03 juni 2021

Nu het einde van het olietijdperk aanstaande lijkt, dringt de vergelijking zich op met ‘eindes’ van eerdere tijdperken. In ‘De gast uit het Rifgebergte’ wijst taalkundige Khalid Mourigh erop dat de ouders van veel Marokkaanse Nederlanders onze kant opkwamen om de deur van het kolentijdperk op slot te doen, schrijft Simon Rozendaal.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.