kennis

Digitale wereld: een Polaroidcamera, maar dan anders

17 september 2015Leestijd: 2 minuten

Wat gebeurt in de digitale wereld: welke gadget moet u hebben en welke apps mag u niet missen? Elsevier maakt wekelijks een overzicht.

1. Hebbeding

Deze kleine camera spuwt, net als de Polaroidcamera’s van vroeger, direct na het schieten een ‘fysieke’ foto uit. De Snap gebruikt daarvoor een speciale druktechniek waarbij geen inkt nodig is. De kiekjes die uit de camera komen, zijn niet groot, zo’n 5 bij 7,6 centimeter. Er past daarom ook een geheugenkaartje in, voor wie zijn foto’s toch graag digitaal en in groter formaat wil terugzien.

2. De mens achter

Jasper Wognum (40) studeerde kunstmatige intelligentie. Werkte bij netwerksite Hyves. Is medeoprichter van LookLive, een website waarop kleren te koop zijn die acteurs in series dragen.

3. Tips

Elsevier nummer 39, 26 september 2015

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.