coronacrisis Premium Corner

Brede bescherming vaccins zet coronastrategie onder druk

01 april 2021

Wat al werd verwacht, is nu ook bevestigd door Amerikaanse onderzoeksresultaten. De vaccins van Pfizer en Moderna beschermen niet alleen tegen ziekte, maar voorkomen ook verspreiding van het virus. Dat kan gevolgen hebben voor de coronastrategie.

Het Centers for Disease Control and Prevention (CDC), ofwel het Amerikaanse RIVM, heeft de tussentijdse resultaten bekendgemaakt van een onderzoek onder bijna vierduizend gevaccineerde zorgmedewerkers in zes staten tussen half december en half maart, zijn hoopgevend.

Niet alleen voorkomen de mRNA-vaccins dat mensen ziek worden door het coronavirus, ook de kans dat ze nog besmettelijk kunnen zijn en dus anderen infecteren, wordt zeer gering.

Ervaringen Israël wezen ook al op brede bescherming

Dat is zeer goed nieuws omdat het duidelijk maakt dat vaccineren een belangrijke rol kan spelen bij het verkrijgen van groepsimmuniteit. Eerder duidden de ervaringen in Israël, waar al 90 procent van de 60-plussers en 36 procent van de overige volwassenen is gevaccineerd, ook al op brede bescherming door de vaccins.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.