Spiritueel Premium Corner

De levenslessen van de depressieve pragmaticus William James

10 augustus 2020

Zes jaar geleden reed John Kaag op een winterochtend op zijn fiets naar de bibliotheek van Harvard University. Tot zijn schrik kwam de Amerikaanse filosoof langs het stoffelijk overschot van een oud-student die net van de vijftiende verdieping van het universiteitsgebouw was gesprongen. De zelfmoord van de jongeman drukte hem met de neus op existentiële kwesties. Met als meest fundamentele vraag: is het leven de moeite waard om geleefd te worden?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.