Gezond 2 Premium Corner

Wandelen met gestrekte armen spaart zuurstof

17 juli 2019Leestijd: 1 minuut

Waarom houden we tijdens het wandelen onze armen gestrekt naar beneden, terwijl we ze met hardlopen vaak gebogen hebben? Zou onze wandelpas misschien efficiënter zijn als we de armen gebogen houden? Een Harvardstudent besloot dat te onderzoeken in een klein experiment met acht proefpersonen die hij op een vast tempo liet wandelen op een loopband.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.