Podcast Elke Week: Weg met erfbelasting en leve het mbo

23 juni 2023Leestijd: 1 minuut

In deze aflevering van Elke Week gaan Geerten Waling en Sam Verbeek in gesprek met Jeroen van Wensen en Ruud Deijkers.

Ze beginnen met een gesprek met economieredacteur Jeroen van Wensen over zijn artikel. Jeroen bespreekt de schenk- en erfbelasting en stelt voor dat de overheid deze belasting zou moeten laten vervallen en in plaats daarvan andere belastingen op vermogen zou kunnen verhogen.

Vervolgens gaat Sam Verbeek in gesprek met Ruud Deijkers over zijn presentatie van het onderzoek Studie & Werk 2023. Deze editie vergelijkt voor het eerst de baankansen van hbo’ers en academici met die van mbo’ers. Hoger onderwijs wint aan populariteit ten koste van middelbaar beroepsonderwijs. Onterecht: mbo biedt vaak een betere startpositie.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."