🎧 PODCAST

Podcast: Hoe naïef Europa de deur wijd openzet voor de Chinezen

04 november 2022Leestijd: 1 minuut

China dringt steeds verder door in de vitale infrastructuur van Europa. En daar is maar matig aandacht voor onder de Europese regeringsleiders, zegt EW’s correspondent in Brussel René van Rijckevorsel. In aflevering 15 van de EU-podcast BruXL bespreekt hij met Matthijs van Schie diverse zwakke plekken waar China Europa in de tang heeft.

Ook aandacht voor het Europees Parlement, dat maar weer eens negatief in het nieuws komt, en een bespreking van het boek Het Lied van Europa van de Europeaan om in de gaten te houden Leon de Winter. Uiteraard eindigt ook deze aflevering met een quizvraag:

Welke Nederlandse actrice speelt de rol van Moniek van Dalen in Leon de Winters serie ‘Brussel’?

Stuur uw antwoord naar [email protected] en maak kans op een Speciale Editie Europese Unie.

Luister de podcast via Spotify:

Of via Apple Podcasts: