‘Homowet Orbán verwerpelijk, maar Rutte kan beter toontje lager zingen’

05 juli 2021Leestijd: 1 minuut
De Hongaarse premier Orbán en premier Rutte in 2018. Foto: AP.

In de Europese voetbalstadions wordt deze weken niet alleen maar gevoetbald: er worden ook politieke statements gemaakt. Steen des aanstoots is de zogenoemde anti-homowet van de Hongaarse premier Viktor Orbán. Een week geleden daagde demissionair premier Rutte hem zelfs uit om uit de Europese Unie te stappen. Hoe nu verder? We bespreken het met onze correspondent Jelte Wiersma.

Ook aandacht voor een mogelijke EU-top met de Russische president Poetin, waartegen Rutte ook al fel ageert. Tot slot hebben we het over de economische positie van EU: hoe staat die ervoor ten opzichte van de grote machtsblokken Amerika en China?

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."