‘Aan grenzen van Duits EU-imperium is overal rebellie zichtbaar’

19 december 2020Leestijd: 1 minuut
Hoofdrolspelers in afwikkeling Brexit: Britse premier Johnson en bondskanselier Merkel. Foto: Thierry Monasse/Getty Images

Met het einde van het jaar in aantocht is het tijd om de voorlopige balans op te maken van de stand van zaken in de Europese Unie. In deze podcast, alweer de laatste van het jaar 2020, gaat onze Brussel-correspondent Jelte Wiersma in op een aantal fundamentele vragen over de toekomst van de EU. Want de naderende Brexit, misschien wel zonder deal, markeert de groeiende rebellie tegen het Duitse EU-rijk.

Ook bespreken we twee grote interviews uit het dubbeldikke Kerstnummer (hier te bestellen): Jelte sprak de Belgische europarlementariër Guy Verhofstadt en voormalig Europees Commissaris en VVD’er Frits Bolkestein.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."