🎧 Luister de podcast

Frankrijk moet islamitische terreur hard bestrijden én westerse vrijheden respecteren: zware opgave voor Macron

02 november 2020

Terwijl Frankrijk rouwt om islamitische terreuraanslagen, ligt Emmanuel Macron onder vuur in Turkije en de Arabische wereld. De Turkse president Erdogan vroeg zich af of de Franse president wel goed bij zijn hoofd is, wat door onze premier Rutte weer ‘onacceptabel’ werd genoemd. Kan dit conflict de toch al gespannen relatie tussen de EU en Turkije doen escaleren? We bespreken het met Jelte Wiersma, onze correspondent in Brussel.

Verder hebben we het over een knallend conflict over geld en rechtspraak in Polen, waarin premier Rutte lijnrecht tegenover de rest van de regeringsleiders lijkt te staan. Ook aandacht voor één van de pijlers waarop de Europese Unie is gebouwd: het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Dat moet ‘groener’, maar voor Nederland is die afspraak nadelig. Waarom?

Mis niets en abonneer u op deze podcast