Europeanen moeten beseffen: zonder Amerika geen vrijheid

12 oktober 2020Leestijd: 1 minuut
Podcastlogo Brussel

Steeds minder Europeanen hebben vertrouwen in de Verenigde Staten. Hoe erg is dat? We hebben het erover met Jelte Wiersma, onze correspondent in Brussel. Hij geeft in deze podcast uitleg bij zijn spraakmakende essay over een onderzoek naar het Europese vertrouwen in onder meer Amerika, Rusland en China.

En over China gesproken: Chinese staatsbedrijven kopen stiekem Europese bedrijven, blijkt uit Nederlands onderzoek. En uiteraard ook weer aandacht voor de actualiteit in de Europese Unie: nu de deadline voor de handelsovereenkomst tussen Brussel en het Verenigd Koninkrijk nadert, lopen de spanningen op. Is een no deal aanstaande? En tot slot hebben we het over een groot investeringsplan van de Europese Commissie voor de Balkan, ter waarde van 9 miljard.

Luister de podcast hieronder:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Mis niets en abonneer u op deze podcast