🎧 Luister de podcast

Europeanen moeten beseffen: zonder Amerika geen vrijheid

12 oktober 2020Leestijd: 1 minuut

Steeds minder Europeanen hebben vertrouwen in de Verenigde Staten. Hoe erg is dat? We hebben het erover met Jelte Wiersma, onze correspondent in Brussel. Hij geeft in deze podcast uitleg bij zijn spraakmakende essay over een onderzoek naar het Europese vertrouwen in onder meer Amerika, Rusland en China.

En over China gesproken: Chinese staatsbedrijven kopen stiekem Europese bedrijven, blijkt uit Nederlands onderzoek. En uiteraard ook weer aandacht voor de actualiteit in de Europese Unie: nu de deadline voor de handelsovereenkomst tussen Brussel en het Verenigd Koninkrijk nadert, lopen de spanningen op. Is een no deal aanstaande? En tot slot hebben we het over een groot investeringsplan van de Europese Commissie voor de Balkan, ter waarde van 9 miljard.

Luister de podcast hieronder:

Mis niets en abonneer u op deze podcast