economie

Verblijfsvergunning voor vermogende buitenlanders

20 september 2013Leestijd: 1 minuut

Rijke buitenlanders kunnen vanaf 1 oktober gemakkelijker een Nederlandse verblijfsvergunning krijgen. Daar komen ze voor in aanmerking, als ze minstens 1,25 miljoen euro investeren in het Nederlandse bedrijfsleven.

De verblijfsvergunning is tijdelijk, voor de duur van een jaar. Staatssecretaris Fred Teeven (VVD, Justitie) wil met dit voorstel een impuls geven aan de economie.

Witwassen

Het ministerie van Economische Zaken gaat daarbij beoordelen of de investering een toegevoegde waarde heeft voor de Nederlandse economie, bijvoorbeeld doordat deze banen creëert.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) zal controleren waar het geld vandaan komt. Zo wil Teeven voorkomen dat de regeling wordt misbruikt voor het witwassen van crimineel geld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.