economie

‘Camiel Eurlings volgt Peter Hartman op als topman KLM’

14 december 2012Leestijd: 1 minuut

Oud-minister Camiel Eurlings wordt vrijwel zeker de opvolger van KLM-topman Peter Hartman. De voormalig CDA-politicus werkt sinds begin 2011 als baas van de vrachtdivisie van Air France-KLM.

De benoeming van Eurlings is volgens De Telegraaf ‘in hoge Air France-kringen’ bevestigd. Hartman gaat volgend jaar met pensioen.

Opslokken
Volgens een interne memo van Jean-Cyril Spinetta, topman van Air France KLM Group, gaat Air France KLM verder opslokken. De Franse top wil dat beide maatschappijen afgeslankt in elkaar schuiven. Dit om weer winstgevend de slag met de concurrentie aan te gaan.

In Nederland zou KLM doorgaan als een operationele dochter van Air France, onder leiding van Eurlings, oud-minister van Verkeer en Waterstaat. Eurlings zal rapporteren aan Parijs.

Kritiek
Hartmans woordvoerder zegt in een reactie dat over zijn opvolging pas in 2013 definitief wordt beslist. ‘Het klopt dat verdere integratie van Air France en KLM de volgende stap is, maar dat versterkt elkaar alleen maar.’

Critici vrezen dat wanneer Parijs steeds meer aan de touwtjes trekt, het Nederlandse karakter van KLM verdwijnt. De naam blijft voorlopig wel behouden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.