economie

Impact cabinestaking Air France nog ongewis

16 maart 2017Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – Een deel van het cabinepersoneel van Air France dreigt komend weekeinde het werk neer te leggen. Hoe groot de gevolgen precies zullen zijn voor de reizigers, kon de Franse zustermaatschappij van KLM donderdag nog niet inschatten.

De cabinevakbonden SNPNC en UNSA-PNC zijn woedend over plannen van Air France om met een beperkt aantal vliegtuigen een nieuwe dochtermaatschappij op te zetten met lagere kosten. Het leeuwendeel van de besparingen moet namelijk worden behaald door nieuwe stewards en stewardessen aan te nemen tegen soberdere arbeidsvoorwaarden.

De bonden vrezen dat zij het paard van Troje binnenhalen als zij daar mee instemmen. De cao die de directie nu voor het huidige cabinepersoneel heeft voorgesteld, loopt namelijk over vier jaar af. Tegen die tijd bevindt de goedkopere concurrentie zich niet meer alleen buiten maar ook binnen het bedrijf, stellen zij.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.