economie

Meer flexwerkers kunnen hypotheek krijgen

08 december 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Steeds meer flexwerkers kunnen volgend jaar een hypotheek krijgen om een huis te kopen. Negen uitzendondernemingen verstrekken vanaf januari een zogenoemde Perspectiefverklaring aan de flexibele krachten. Deze verklaring werd enige tijd geleden ontwikkeld als initiatief voor de werkgeversverklaring die de bank nodig heeft om een hypotheek te kunnen verstrekken.

De verklaring was tot nu toe alleen beschikbaar voor flexmedewerkers van Randstad, Tempo-Team en Yacht. Diverse andere uitzendbureau’s waaronder Adecco Group Nederland, YoungCapital, Actief Werkt!, OTTO Work Force en Manpower hebben zich nu ook bij het initiatief aangesloten. De verklaring wordt door de grootste hypotheekverstrekkers geaccepteerd met daarbij de mogelijkheid van een Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Brancheorganisatie ABU is verheugd over de uitbreiding. ,,Deze stap is van grote betekenis voor flexkrachten in Nederland”, aldus directeur Jurriën Koops. In de loop van 2017 volgen nog meer uitzenders, aldus de ABU.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.