economie

IKEA investeert miljard extra in duurzaamheid

07 december 2016Leestijd: 1 minuut

STOCKHOLM (ANP) – IKEA legt 1 miljard euro extra opzij voor investeringen in duurzaamheid. Daarmee komt de totale voorziening voor zaken als wind- en zonne-energie van de meubelgigant uit op ruim 3 miljard euro. Dat kondigde IKEA woensdag aan in zijn jaarverslag.

Het ging afgelopen jaar financieel opnieuw goed met IKEA. Om het zakelijke succes te delen met alle medewerkers, is daarom tevens 443 miljoen euro apart gezet voor speciale loyaliteits- en bonusprogramma’s. Het extra miljard voor duurzaamheid is bedoeld om de aanvoer van duurzame materialen veilig te stellen voor de lange termijn.

Het Zweedse concern heeft in zijn gebroken boekjaar, dat liep tot eind augustus, in totaal ruim 35 miljard euro omgezet. Dit is dik 7 procent meer dan vorig jaar. De nettowinst steeg met bijna een vijfde naar 4,2 miljard euro.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.