economie

FNV voert langer en harder actie bij KLM

16 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Passagiers van KLM moeten er ook komende week rekening mee houden dat zij wat langer dan gebruikelijk moeten wachten voor zij aan boord kunnen. FNV heeft het cabinepersoneel opnieuw opgeroepen de regeltjes strikt na te leven, en daar zelfs een schepje bovenop te doen.

De afgelopen dagen waren er al stiptheidsacties bij KLM, gericht tegen een plan om op sommige lange vluchten een steward of stewardess minder mee te nemen. FNV eist dat KLM die maatregel van tafel haalt, maar de luchtvaartmaatschappij wil dat pas doen als de bond wil meepraten over alternatieve besparingsmaatregelen.

Sinds woensdag leeft het cabinepersoneel de voorschriften voor een drietal procedures voorafgaand aan iedere vlucht extra strikt na. Vanaf maandag wordt daar de zogenoemde beveiligingscheck aan toegevoegd, zei FNV-bestuurder Zakaria Boufangacha zondag. Wat die precies inhoudt, wilde hij omwille van de veiligheid niet toelichten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.