economie

Nikkei sluit week af met verliesbeurt

26 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met verlies de handel uitgegaan. Beleggers in Tokio zijn net als in Europa en de VS in afwachting van de speech van Fed-preses Janet Yellen, die later op vrijdag mogelijk meer loslaat over een eventuele rentestap volgende maand.

De Nikkei-index sloot met een verlies van 1,2 procent op 16.360,71 punten. Onder meer automakers deden een stap terug. Zwaargewicht Toyota verloor ruim 3 procent, terwijl Mazda en Nissan 1 tot 2 procent inleverden. Verder vielen de verliezen bij verzekeraars op.

Spelletjesmaker Capcom behoorde met een winst van 5 procent tot de sterkste stijgers. Het bedrijf kondigde een omvangrijk aandeleninkoopprogramma aan.

Elders in Azië was het beeld verdeeld. Zo stond de graadmeter in Hongkong tussentijds 0,5 procent hoger, terwijl de Kospi in Seoul 0,4 procent inleverde. Ook de All Ordinaries deed een stap terug. De Australische graadmeter sloot 0,5 procent lager.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.