economie

Kleine verliezen op Wall Street

24 augustus 2016Leestijd: 2 minuten

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag na een weinig enerverende handelsdag met lichte verliezen gesloten. Beleggers hadden bij gebrek aan richtinggevend nieuws de blik vooral op later in de week gericht, wanneer Fed-president Janet Yellen een speech houdt op de topconferentie van centrale bankiers in Jackson Hole.

De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent lager op 18.481,48 punten. De S&P 500 zakte 0,5 procent naar 2175,44 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq gaf 0,8 procent prijs tot 5217,70 punten.

Yellen werpt mogelijk met haar toespraak meer licht op op een mogelijke renteverhoging volgende maand. Andere Fed-bestuurders wezen de afgelopen dagen nadrukkelijk op die mogelijkheid. In de markt wordt de kans op een rentestap inmiddels geschat op 28 procent, maar de meeste Fed-watchers rekenen op een verhoging in december.

Express

De Amerikaanse branchevereniging van makelaars kwam met teleurstellende cijfers over de Amerikaanse woningmarkt. De verkoop van bestaande woningen daalde in juli met 3,2 procent ten opzichte van de voorgaande maand, waar economen uitgingen van een min van 1,1 procent. Een dag eerder kwam er nog goed nieuws over de verkoop van nieuwbouwwoningen.

Bij de bedrijven ging kledingfabrikant Express flink onderuit. De onderneming stelde teleur met haar kwartaalcijfers en verwachtingen en verloor ruim een kwart van zijn beurswaarde.

Garmin

Ook Garmin ging naar beneden. De maker van navigatieapparatuur en sporthorloges leverde 5,7 procent in na een afwaardering door Goldman Sachs.

Farmaceut Teva verloor 3 procent nadat twee belangrijke patenten van het bedrijf ongeldig werden verklaard. De patenten beschermen een middel tegen multiple sclerose, waar Teva 20 procent van zijn omzet mee binnenhaalt.

Olie

De olieprijzen gingen omlaag nadat bekend werd dat de voorraden ruwe olie meer stegen dan verwacht. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 2,8 procent naar 46,74 dollar. Een vat Brent-olie werd 2 procent goedkoper op 48,98 dollar.

De euro werd voor 1,1266 dollar verhandeld, tegen 1,1252 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.