economie

Ackman blijft ‘gokken’ op ondergang Herbalife

20 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse investeerder Bill Ackman blijft bij zijn ‘gok’ op de ondergang van Herbalife. Dat zegt een ingewijde tegen persbureau Bloomberg. De topman van het aan de Amsterdamse beurs genoteerde investeringsfonds Pershing Square gaat er al jaren van uit dat de maker van dieetproducten uiteindelijk te gronde zal gaan wegens fraude en heeft daar 1 miljard dollar op ingezet.

Ackman beweert dat Herbalife een piramidespel is, opmerkingen waarmee hij meermaals de koers van het bedrijf onder druk zette. Individuele verkopers voor het bedrijf werken op basis van commissie, en kunnen extra geld verdienen via de verkopen van distributeurs die ze zelf werven.

Herbalife kwam vorige week een schikking van 200 miljoen dollar voor gedupeerden overeen met toezichthouder FTC, waarmee de dreiging van een grotere claim van tafel is. Daarbij werd ook afgesproken dat de onderneming zijn bedrijfsvoering aanpast.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.