economie

Wall Street opent met winst

08 juni 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De effectenbeurzen in New York zijn woensdag licht hoger geopend. Beleggers moeten varen op een nagenoeg lege agenda, maar zien wel de olieprijs verder oplopen. Later op de dag worden nieuwe cijfers over de Amerikaanse olievoorraden bekendgemaakt.

De Dow-Jonesindex stond kort na opening 0,3 procent hoger op 17.992 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 0,2 procent vooruit tot 2115 punten. Dinsdag sloot de S&P op het hoogste niveau in elf maanden. De technologiebeurs Nasdaq won 0,1 procent tot 4968 punten.

Amerikaanse olie werd woensdag 1,4 procent duurder op 51,06 dollar per vat. De prijs van een vat Brentolie steeg 1,6 procent naar 52,25 dollar.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.