economie

Financiën rond voor wegverbreding A6

08 juni 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Het consortium dat zich gaat bezighouden met de wegverbreding van de A6 bij Almere heeft zijn financiering rond. Parkway-6, zoals het samenwerkingsverband van John Laing Group, Dura Vermeer, BESIX and Rebel heet, ontvangt een bijdrage van 80 miljoen euro van de Europese Investeringsbank, zo meldde de EIB woensdag. Het project heeft een totale waarde van 300 miljoen euro.

De verbreding van de A6 is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere. Rijkswaterstaat verbreedt de drukke snelwegen om de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad te verbeteren.

De werkzaamheden aan de A6 starten in 2017 en duren uiterlijk tot en met 2020. Na die tijd is Parkway-6 ook verantwoordelijk voor het onderhoud voor een periode van twintig jaar.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.