economie

Europese beurzen sluiten mei met verliesbeurt

31 mei 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenmarkten hebben de meimaand dinsdag afgesloten met een verliesbeurt. Beleggers verwerkten cijfers over onder meer de winkelverkopen en werkloosheid in Duitsland en de inflatie en werkloosheid in de eurozone.

In Amsterdam eindigde de leidende AEX-index 0,9 procent lager op 447,87 punten. Ten opzichte van eind april is dat een winst van 1,9 procent. De MidKap sloot 0,4 procent lager op 666,89 punten. De hoofdgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 0,7 procent.

De beurs in Amsterdam verwelkomde dinsdagmiddag weer een nieuwkomer. Frisdrankbottelaar Coca-Cola European Partners (CCEP) maakte zijn debuut aan het Damrak, en tegelijkertijd op de beurzen in Londen en New York. Het aandeel opende op 34,15 euro en eindigde daar zo’n 2,5 procent boven.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.