economie

Beurzen in New York lager van start

03 mei 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met verlies begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken onder meer tegenvallende macrocijfers uit China. Die voeden ook de zorgen over de staat van de internationale economie.

Kort na de openingsbel stond de leidende Dow-Jonesindex 0,6 procent lager op 17.777 punten. De bredere S&P 500 verloor ook 0,6 procent en stond op 2069 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging eveneens 0,6 procent omlaag tot 4786 punten.

Halliburton verloor in de openingsminuten krap 2 procent. De oliedienstverlener zag zijn verliezen in het eerste kwartaal van het jaar op jaarbasis bijna verviervoudigen. Het bedrijf zuchtte onder de aanhoudende malaise op de oliemarkt en moest bovendien hoge kosten maken in verband met de mislukte overname van branchegenoot Baker Hughes.

Verzekeraar American International Group (AIG), dat aflopen kwartaal ook in de rode cijfers dook, verloor 1,7 procent. AIG wijt het verlies onder meer aan de onrust die de afgelopen maanden de financiële markten beheerste.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.