economie

Wall Street dicht om President’s Day

15 februari 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse aandelenbeurzen blijven maandag gesloten vanwege de viering van President’s Day. Vrijdag sloten de graadmeters op Wall Street stevig in de plus na de forse verliezen eerder in de week.

De Dow-Jonesindex eindigde 2 procent hoger op 15.973,84 punten. De brede S&P 500 klom 2 procent tot 1864,78 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 1,7 procent tot 4337,51 punten.

Dinsdag kunnen beleggers op de Amerikaanse markten zich onder meer richten op cijfers over de huizenmarkt en de industriële bedrijvigheid in en rond de staat New York. Verder staan dan de kwartaalcijfers van Hormel Foods en Zoetis, de voormalige diergeneeskundetak van farmaceut Pfizer, op de rol.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.