economie

Techreus IBM doet miljardenovername

18 februari 2016Leestijd: 1 minuut

ARMONK (ANP/BLOOMBERG) – Technologieconcern IBM koopt medisch softwarebedrijf Truven Health Analytics voor 2,6 miljard dollar, omgerekend ruim 2,3 miljard euro. Het is de grootste overname voor het Amerikaanse bedrijf in drie jaar tijd.

Het is tevens de vierde keerde keer in minder dan een jaar dat IBM een overname doet op het gebied van dataoplossingen voor de gezondheidszorg. Truven Health Analytics levert onder meer clouddiensten aan ziekenhuizen, verzekeraars en overheidsorganisaties. De gezondheidszorg is voor IBM een nieuwe markt waarin het probeert een grote speler te worden.

IBM kampt al vijftien kwartalen op rij met een dalende omzet, bleek vorige maand bij de presentatie van de jaarcijfers. De onderneming investeert wel al geruime tijd fors in zaken als cloudcomputing en data-analyse, maar heeft vooralsnog last van een neergang bij zijn oudere producten en diensten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.