economie

Europese beurzen sluiten flink hoger

17 februari 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenmarkten zijn woensdag met mooie winsten de handel uitgegaan. Het sentiment op de beurzen kreeg steun van de sterk stijgende olieprijzen. Ook verwerkten beleggers een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 2,9 procent hoger op 414,75 punten. De MidKap steeg 3 procent tot 634,41 punten. In Londen, Frankfurt en Parijs wonnen de graadmeters tot 3 procent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.