Chantage

Amazon-baas Bezos onthult chantage

08 februari 2019Leestijd: 3 minuten

Amazon-oprichter Jeff Bezos wordt gechanteerd en onthult door wie. Lees in 4 vragen en antwoorden wat er met Bezos aan de hand is.

Amazon-topman Jeff Bezos wordt gechanteerd. Dat schrijft hij in een bericht op de website Medium. Het Amerikaanse roddelblad National Enquirer en de uitgever van het blad, A.M.I. (American Media, Inc.) zouden achter de chantage zitten. De organisaties zouden verschillende pikante foto’s in handen hebben van Bezos en zijn minnares Lauren Sánch

ez.

Het begon met de scheiding

Jeff Bezos maakte op 9 januari via een bericht op Twitter bekend te gaan scheiden van zijn vrouw MacKenzie.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het stel gaat op vriendschappelijke wijze na 25 jaar uit elkaar. Hoewel ze spreken van een amicale scheiding, heeft dit voor beiden grote gevolgen. De rijkste man ter wereld is namelijk getrouwd in gemeenschap van goederen. De kans is daarom groot dat Bezos’ vermogen, 134 miljard dollar, zal worden gehalveerd. Dat zou MacKenzie Bezos-Tuttle de rijkste vrouw ter wereld maken. Bezos zal een aantal plekken dalen op de lijst van de ’s werelds rijkste personen.

Bezos heeft inmiddels een nieuwe vriendin: Lauren Sánchez.

Hoe wordt Bezos gechanteerd?

De National Enquirer zou materiaal van Bezos hebben en hem chanteren. Volgens Bezos heeft de chantage onder meer te maken met de berichtgeving in The Washington Post over de moord op de Saudische journalist Jamal Kashoggi. Bezos is naast oprichter van webwinkel Amazon ook eigenaar van The Washington Post. Volgens Bezos is die berichtgeving aanleiding voor David Pecker, uitgever van National Enquirer, om zijn privéleven in een kwaad daglicht te stellen.

Pecker is een vertrouweling van de Amerikaanse president Donald Trump, met wie Bezos al meerdere malen onenigheid had. Trump wil de goede banden die hij heeft met Saudi-Arabië niet beschadigen en lijkt ontstemd over kritische artikelen die over het land worden geschreven.

Bezos heeft een dreigende e-mail van de advocaat van David Pecker ontvangen waarin Bezos wordt gevraagd te verklaren dat uitgever A.M.I. niet handelt uit politieke motieven.

Mocht Bezos hieraan geen gehoor geven of de mail openbaar maken, dan zouden pikante foto’s van Bezos en zijn minnares worden verspreid.

Bezos koos ervoor om de e-mail juist wél te publiceren. ‘Als ik mij, in mijn positie, al niet kan verzetten tegen een dergelijke afpersing, wie dan wel?’ stelt hij.

Waarom hebben Bezos en Trump ruzie?

President Trump en Jeff Bezos zijn geen vrienden en steken dat niet onder stoelen of banken. Zo twitterde Trump in 2017 onder meer dat The Washington Post fake news  verkondigde, waarop Bezos reageerde met de hashtag #sendDonaldtospace.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ook gaf Trump in een reactie op de scheiding Bezos een sneer:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Volgens Bezos moeten machtige personen zoals Trump echter niet denken dat hij de vijand is omdat hij eigenaar is van The Washington Post.

En niet alleen Bezos wordt gechanteerd …

Kort na de aankondiging van de scheiding van Bezos en zijn vrouw werd bekend dat Bezos een nieuwe minnares had: de Amerikaanse tv-presentatrice Lauren Sánchez.

Jeff Bezos en zijn vrouw kenden Lauren, en haar man Patrick Whitesell, al langer. Ze waren buren in Washington en de mannen werkten samen aan de film Manchester by the Sea, die in 2016 een Oscar won.

De broer van Sánchez, Michael Sánchez, wist sinds april 2018 van de affaire af. De Trump-aanhanger werd beschuldigd van het lekken van onstuimige gesprekken tussen zijn zus en Jeff, en de pikante foto’s, maar hij ontkent dit.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.