Crisis

ABN AMRO-managers luiden noodklok: gebrek aan leiding

01 juni 2018Leestijd: 1 minuut

Een groep hoge managers van ABN AMRO heeft toezichthouders De Nederlandsche Bank en Autoriteit Financiële Markten en het ministerie van Financiën een brief gestuurd waarin ze hun zorgen uiten over gebrek aan richting en onrust in de top van de bank. Dat schrijft Het Financieele Dagblad vrijdag.

Bestuursvoorzitter Kees van Dijkhuizen toont zich volgens de topmanagers geen leider. Door het gebrek aan regie zou er van richting en een strategie binnen de bank geen sprake zijn. De klokkenluiders vrezen dat ABN AMRO uiteindelijk zal worden overgenomen als er niet wordt ingegrepen.

ABN AmroLees ook deze reconstructie van Ron Kosterman: Jeroen Dijsselbloem valt bestuurscrisis bij ABN AMRO aan te rekenen

De onrust aan de top is een gevolg van de strijd tussen oud-president-commissaris Olga Zoutendijk en het toenmalige bestuur, waarin ook voormalig topman Gerrit Zalm zat. Het vertrek van Zoutendijk heeft er niet voor gezorgd dat het vertrouwen in de leiding van de bank is verbeterd, meent de groep van 21 managers die al in januari de noodklok luidde.

Van Dijkhuizen zegt in een reactie ‘zich bewust te zijn van de onrust’. De bestuursvoorzitter heeft er vertrouwen in dat met de recente benoeming van Tom de Swaan als president-commissaris de rust bij de bank zal terugkeren.

De miskoop van de eeuw Zoutendijk is een les voor ABN AMRO, schreef Philip van Tijn

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.