economie Premium Corner

Zo verging het Gerrit Zalm bij ABN AMRO

20 september 2016Leestijd: 8 minuten

Na ruim acht jaar vertrekt Gerrit Zalm als topman van ABN AMRO. Hoe laat de oud-minister van Financiën ‘onze’ staatsbank achter? ‘Het merk ABN AMRO verpietert.’

2006-09-19 13:59:21 DEN HAAG - Minister van Financien Gerrit Zalm toont dinsdagmiddag, Prinsjesdag, het koffertje met de miljoenennota. ANP PHOTO ROBERT VOSGeen gebrek aan aansprekende beelden van Gerrit Zalm (64). Velen herinneren zich de brede lach waarmee hij als VVD-minister van Financiën meer dan tien jaar lang op Prinsjesdag ‘het koffertje’ presenteerde. En de foto van dezelfde karakteristieke lach in 2008 toen Zalm in gezelschap was van zijn nieuwe baas Dirk Scheringa, terwijl diens DSB Bank op instorten stond. De beelden van Zalm achter flipperkasten. De nervositeit in zijn lichaam bij publieke optredens, ondanks zijn jarenlange ervaring in de schijnwerpers.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.