Gezichtsherkenning Premium Corner

Alibaba test systeem: reken af met gezicht

06 september 2017Leestijd: 1 minuut

Betalen door alleen maar even vriendelijk naar de caissière te glimlachen. Als dat toch eens zou kunnen. In China kan het al.

Klanten van K Pro, het gezondere zusje van Kentucky Fried Chicken in de Chinese stad Hang­zhou, kunnen betalen door hun gezicht te laten scannen door een camera. Bezoekers van de fastfoodketen plaatsen hun bestelling op een groot scherm. Vervolgens moeten ze in de camera boven in het scherm kijken. Dankzij ­gezichtsherkenningstechnologie wordt een klant herkend en wordt het gevraagde bedrag automatisch van zijn of haar rekening afgeschreven.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.