Praat mee (4): de AOW-leeftijd moet naar 65

18 februari 2017Leestijd: 1 minuut
AOW met 65? Het kan, maar er zitten addertjes onder het gras Foto: ANP

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen selecteert Elsevier voor abonnees elke dag een stelling uit de Stemwijzer. Laat in de reacties onder het stuk weten hoe u tegen deze stelling aankijkt.

De stelling van zaterdag 18 februari: de AOW-leeftijd moet terug naar 65 jaar.

Grote onvrede over verhoging

De AOW is een heet hangijzer. Politici die eraan tornen, zijn hun politieke leven niet zeker. Ooit werd de uitkering ingevoerd om armoede onder ouderen te bestrijden, maar intussen kost het hele project 36 miljard euro per jaar. Ook is er grote onvrede over de verhoging van de AOW-leeftijd.

50Plus bijvoorbeeld zet vol in op een verlaging naar 65 jaar. Gebeurt dat niet, dan wil de partij van Henk Krol niet meeregeren. Ook de SP liet weten dat de AOW moet ingaan op het moment dat Nederlanders 65 worden. De VVD wil juist dat de AOW-leeftijd versneld wordt verhoogd naar 67 jaar in 2018.

Wat is uw mening? Gaat de verhoging van de AOW-leeftijd u echt te ver? Of ziet u er wel heil in? Laat het weten in de reacties.

Spelregel: het gaat om de inhoud van de stelling, niet om de partijen. Het al te opzichtig steunen van één partij kan leiden tot verwijdering van uw reacties en in extreme gevallen tot een blokkade.