‘Als je in Nederland niet werkt, hoor je er niet bij’

05 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

Vluchtelingen die in Nederland aankomen, moeten snappen dat dit een land is van harde werkers en ondernemers. Als je niet wil werken, dan hoor je er gewoon niet bij.

Dat zegt ondernemer Omar Munie (30) deze week in een interview met Elsevier.
De Haagse tassenmaker Munie, die zelf uit Somalië vluchtte, is bang dat er straks onder de huidige groep vluchtelingen weer ‘Somalische percentages’ ontstaan.

‘Nog altijd heeft 70 procent van de Somalische vluchtelingen geen baan. Dat is heel ernstig. Ze zien dat het wel heel makkelijk gaat, in Nederland word je echt verwend.’

Volgens Munie moeten vluchtelingen zo snel mogelijk aan het werk. ‘We missen een belangrijke stap, je moet ze eerst leren hoe het hier in Nederland werkt en dat doe je op de werkvloer. Ze moeten weten dat Nederland een werkland is. Als je niet werkt, dan hoor je er gewoon niet bij.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.