Premium Lock Hoorzittingen over aanval op Capitool tonen juist de kracht van Amerika

15 juni 2022Leestijd: 2 minuten
De hoorzittingen in het Capitool. Foto: ANP

In de Verenigde Staten zijn alle ogen gericht op de hearings over de bestorming van het Capitool op 6 januari vorig jaar. De onthullingen zijn soms ontluisterend, schrijft Robbert de Witt. Toch zijn pessimisme en leedvermaak over de toestand van de Amerikaanse politiek ongepast.

Lees ook: Welke Republikein is nog bang voor de grote boze Donald?

Het is gemakkelijk om hoofdschuddend naar het politieke theater in Washington te kijken. In deze Amerikaanse variant van een parlementaire enquête probeert een commissie vast te stellen of voormalig president Donald Trump verantwoordelijk was voor de aanval van zijn aanhangers op de volksvertegenwoordiging. En, erger nog, of er sprake was van een staatsgreep.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.