Robbert de Witt Premium Corner

Cynisme over Republikeinen die Trump niet veroordelen, is onterecht

15 februari 2021Leestijd: 2 minuten

Veel Republikeinse Senatoren die tegen impeachment van Trump stemden, deden dit niet omdat ze Trumps opjutten van de menigte goedkeurden. Integendeel. En in hun morele veroordeling van ‘hun’ president, trotseerden ze diens 74 miljoen kiezers, schrijft Robbert de Witt.

Opnieuw ontsnapt Donald Trump. Dit weekeinde overleefde hij de impeachment-procedure in de Senaat. Maar het was een benauwde ontsnapping.

Lees over de Amerikaanse vertrouwenscrisis: Met alleen impeachment schiet Amerika weinig op

Van de 100 Senatoren wilden 57 Trump veroordelen voor het oproepen tot een opstand en hem zo voor altijd uitsluiten van het presidentschap. Een meerderheid dus, maar er was een tweederde meerderheid nodig om tot de allerzwaarste straf voor een president te komen.

Eensgezinde Democraten zagen Trump graag veroordeeld

Het was een politiek proces. De Democraten waren eensgezind en wilden de Republikein graag zien hangen. En er waren niet genoeg Republikeinen die ‘hun‘ president wilden veroordelen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.